Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erikslund från Medelpad spelar gärna i ÖP-liret

/
  • Erikslunds SK från västra Medelpad spelar gärna i ÖP-liret.– Det underlättar för de spelare i laget som kommer från Jämtland, säger ledaren Heléne Söderlind.

östersund. Det finns de som tror att ÖP-lirets nya inslag Erikslunds SK är ett kvartersgäng från Östersund, men det är fel. De är från Västra Medelpad – från självaste Lagerbäckland.
– Ja, hans ande vilar över oss, säger Helen Söderlind och skrattar.

Annons

Helen är lagledare för Erikslunds F 16-lag som den här säsongen ska spela i ÖP-lirets division 2.

– Vi valde att spela på jämtsidan för att spelare därifrån som vill spela med oss inte ska få så långa bortaresor. Det är några spelare från Rätan och Bensjö i vår trupp.

– Ja, ett par av resorna, Offerdal och Strömsund blir riktiga långresor med 20 mil enkel resa. Men då packar vi in oss i en buss och åker i väg en helg.

Helen är inte helt ny i ÖP-liret. Tvärtom har hon erfarenheter sedan tidigare av spel i Jämtlandsdistriktet.

– För ett par säsonger sedan var jag ledare i Alby FF och då spelade vi också i Jämtland. Jag har bara bra erfarenheter från ÖP-liret och det var bara trevliga kontakter med klubbarna, så det här se vi fram emot.

Till i år har klubbarna i bygden, Ånge, Alby och Erikslund valt samarbete i stället för konkurrens, och det har gjort det möjligt för Erikslund att ha ett flicklag i äldre flickgruppen.

– Nu har vi ett renodlat flickor 16 och med alla spelare som finns på papper från de olika klubbarna är vi totalt omkring 25. Tränare är ett gammalt välkänt namn härifrån, nämligen Tommy Walker, som varit ledare under en längre tid i Alby FF.

Det faktum att ÖP-liret till i år genomförde divisionsspel och åldersblandning är också en starkt bidragande orsak till att Erikslund valde Jämtland.

– Det var räddningen för oss, det är precis så vi små klubbar måste jobba för att kunna överleva och kunna behålla våra spelare.

Erikslund har premiär hemma på Erikshof mot Ope 16 maj.

Övriga lag i flickornas division 2-serie är Ope IF F 95, IFK Strömsund och Offerdals IF.

Mer läsning

Annons