Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eriksson var överlägsen i JSM-sprinten

Brons till Åsarna genom Emma Wikén – som var en smula överraskad.
Guld till Åsarna genom Johan Eriksson – som ­inte var överraskad:
– Allt annat hade varit ett misslyckande, säger den nykorade juniorsprintmästaren.

Innan någon får för sig att unge herr Eriksson sagt detta med någon slags kaxighet i rösten ska vi klargöra att det helt enkelt handlar om att han under säsongen arbetat till sig ett stort favoritskap inför JSM-sprinten i Boden:

– Ja, det har ju gått så bra tidigare i år, jag har vunnit alla cuploppen ... så jag var stor favorit.

– Men visst, allt kan hända i sprint så man kan aldrig känna sig säker, säger Johan Eriksson.

med en bra prolog där han hade den näst bästa tiden och sedan tog han sig tryggt förbi kvraten och semifinalen. I finalen stack han till täten.

– Jag gillar att ligga i spets, då kan man kontrollera loppen. Sakta ner när det är läge för det och gåra små ryck när det passar.

– Nu sänkte jag farten på krönet av de två backarna och sedan även i ingången till upploppet.

När Johan sedan exploderade kunde ingen hota honom.

– Gustav Nordström kom på slutet men det var aldrig någon fara, säger Johan som nu i första hand ser fram emot söndagens stafett.

– Där hoppas jag på en medalj igen, kan vi alla åka lite bättre än vi gjort hittills har vi ett bra lag, säger Åsarnaåkaren.

Emma Wikén fixade den andra länsmedaljen under torsdagens sprint – hon blev trea bakom Hanna Falk och Linn Sömskar, Ulricehamn respektive Umeå.

Emma säger att hon är smått överraskad över medaljen – trots att hon har en suverän säsong bakom sig.

– Ja, jag är överraskad för jag har haft en seg känsla i kroppen hela dagen, säger hon.

Detta till trots inledde hon med en fjärdeplats i prologen och tog sig sedan till final via resoluta insatser i kvart och semi.

– Lisa Larsen (Sundbyberg) spurtade bra mot mig i semin men jag hade ganska bra koll på henne.

– I finalen låg jag tvåa in på upploppet men Sömskar var starkare sista biten, fram till Hanna var det nog ganska långt – hon var helt överlägsen hela dagen.

För Emma var det här den andra medaljen under mästerskapet i Boden – och hon har två bra chanser kvar i pursuiten och stafetten.

Bakom Emma och Johan svarade ÖSK-duon Ida Indahl och Oscar Quicklund för fina insatser genom att bli nia respektive tia.

I de yngre juniorklasserna (17-18 år) blev Oscar Kardin (Offerdal) åtta och Lisa Dahl (Offerdal) elva.