Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ernman vidare till final

Landets schlagerälskare kan andas ut. Malena Ernman var på tisdagskvällen en av de tio artister som gick vidare till lördagens final i schlager-EM.

Sviten förblir obruten. Sverige har aldrig misslyckats med att gå till final i schlager-EM, och Moskva 2009 blev inget undantag. Tillsammans med nio andra bidrag röstades ”La voix” fram till den stora finalen på lördag kväll.

Jublet i den svenska delegationen blev stort när den svenska flaggan i slutet av sändningen visades i bild redan som andra bidrag. Vilken plats Malena Ernman kom på avslöjas dock först efter lördagens final.

gick ut som nummer fem i tävlingen. Hennes scennummer var ändrat från Melodifestivalen till att ännu mer förstärka kontrasten mellan svart och vitt. Hennes framförande gick utan intermezzon och gensvaret från de 15 000 i publiken i arenan var stort. Uppenbarligen gillade också tittarna i tv-sofforna ute i Europa den svenska operastjärnan.

fick hon bland annat Turkiet och SSS, som alla tillhört favoriterna. Islands Yohanna gick också vidare, likaså Finlands Waldo’s People.

Två förhandstippade tävlande som föll var däremot Schweiz grupp Lovebugs och vitryssen Piotr Jelfimov.

På torsdag kväll avgörs om den andra svensken i tävlingen, Arash som tävlar för Azerbajdzjan, också går till final.

Armenien, Bosnien & Herçegovina, Finland, Island, Israel, Malta, Portugal, Rumänien, Sverige, Turkiet.