Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ersboda ska få smaka på sin egen medicin

/
  • Nya Tomas Meijer är uttagen i ÖFK:s trupp i dagens match i svenska cupen mot Ersboda.

Ersboda snodde sex poäng av ÖFK förra säsongen.
I onsdagens cupmatch tänker Kalle Björklund ge igen med samma medicin.

Annons

– Ersboda spelade en ganska rak och enkel fotboll i fjol. Det gick verkligen undan när man tappade boll på mittplan och det är väl lite så vi har tänkt spela mot dem också. Ställa om snabbt med ett effektivt passningsspel, säger ÖFK:s tränare inför matchen.

åkte ur division 1 trots att de gjorde imponerande 48 mål förra säsongen, avancerade till andra omgången i Svenska Cupen via 4-1 mot division 2-laget Alvik.

Ett anfallsglatt lag även i år alltså, även om offensiva krafter som Erik Lundström och Adam Chenouffi lämnat klubben för Umeå FC.

– Det är några spelare som försvunnit, men vad jag förstår även några som tillkommit från andra lokala klubbar. Jag vet faktiskt inte så mycket om Ersbodas spelartrupp, men så länge vi inte slagit dem är vi inte bättre, säger Kalle Björklund.

sig 17 spelare till matchen som spelas på Gammliavallens konstgräs. Saknas gör Sundsvallslånen Kristian Ek och Robin Bergman som inte får spela för ÖFK i cupen.

– Dom får spela mot Byåsen i träningsmatchen på torsdag istället, liksom James Burgin och Shaun Vipond. Där ställs vi nog mot ett ännu tuffare motstånd.

– Att han spelar brittiskt, vinner bollar åt oss på mittfältet. Shaun måste visa att han är tillräckligt bra för att konkurrera om en plats i startelvan, säger Kalle Björklund.

Tomas Meijer, Viktor Hansson – Lars Oscarsson, Bobo Sollander, Tim Andersson, Fredrik Löfgren, Kristoffer Fryklund – Alan al-Kadhi, Martin Johansson, Emil Kvarnlöf, Björn Carlsson, Jonas Svanberg, Ghassan Talozi – Jacob Widgren, Ante Björkebaum, Chad Bond, Daniel Andersson.

Mer läsning

Annons