Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eskil Magnusson

Eskil Magnusson, vår pappa, avled den 3 november 2013 på Gellinergården i Gällö, 88 år gammal.

Pappa, Nisses och Helgas enda barn, fick en stor familj, något som han stolt berättade om: "Tänk att jag har en så stor familj", sa han ofta när barnbarn och barnbarnsbarn stojade runt honom. Han tränade in i det sista på allas namn, på vem som hörde till vem och på var de bodde.

Innan pensioneringen arbetade pappa som polis i Hammerdal, Hallen och Östersund. Han startade sin poliskarriär på landsfiskalskontoret i Bräcke dit han åkte buss från Gällö. På bussen mötte han flickan som hette Anna, hon som blev vår mamma. Mamma och pappa har varit gifta i 67 år.

I Hallen ingick det i hans tjänst att besöka byar i Oviksfjällen. När vägar saknades fick han på sommaren springa och på vintern åka skidor – en riktig fjällpolis.

Kanske var det där och då som drömmen om en stuga i fjällen startade. En dröm som blev verklighet när han fann en tomt i Höglekardalen. Så började pappa timra på sitt livslånga projekt som han byggde på i flera etapper. Han var en självlärd, mycket noggrann, stark och stolt snickare.

Hans snickarintresse har också resulterat i många hyllor, stolar och bord som nu pryder våra hem. Ett annat stort intresse har varit att filma. För några jular sedan fick vi alla varsin cd med filmer från 1950- talet och framåt, en fantastisk bildskatt av vår familjs historia.

Pappa har alltid sportat. Oändliga mil i Flyktingloppet, Haldo Hanssons minne och Gunder Häggloppet. När isen lagt sig på Revsundssjön kunde det bära iväg till Grimnäs på skridskor.

Vi kommer att sakna vår pappa för den han var, hans livslust, hans kreativa idéer och att han alltid ställde upp när vi behövde hjälp med praktiska göromål. Vi är tacksamma för att han fick ett så långt och innehållsrikt liv med god hälsa ända till hans sista år.

Döttrarna Kina och Elisabeth