Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Estelle Alphand bytte landslag – gör OS-debut för Sverige: "Inte så negativa som i Frankrike"

 
Vinter-OS 2018: Alpint
Visa alla artiklar

När Estelle Alphand natten mot måndag, svensk tid, gör OS-debut är det för det svenska landslaget.
I somras bytte hon från det franska till det svenska laget, ett beslut hon är nöjd med.
– De är inte så negativa som i Frankrike. När man tränade så var det aldrig bra, säger Alphand till SportExpressen.

Estelle Alphand har haft en lysande vinter i Sverige, med fina resultat på världscupen. Som bäst har hon placerat sig på en 5:e plats i världscupen och blev i början av januari uttagen till OS-truppen som nu är på plats i Sydkorea.

Läs också: Efter skrällarna – nu tas Alphand ut till OS

I somras bestämde sig Estelle Alphand för att byta landslag, och sedan dess tycker hon själv att hon fått ut mer ur sina tävlingar. En av de bidragande orsakerna till det är den svenska attityden som skiljer sig från den franska.

– Det är en helt annan mentalitet i Sverige, tränarna är mycket lugnare vilket känns jättebra. De är inte så negativa som i Frankrike. När man tränade så var det aldrig bra, det var lite så, säger Estelle Alphand till SportExpressen

Ytterligare en förändring som Alphand gjorde i samband med bytet av landslag, var att ta hjälp av en mental tränare.

– Vi har förändrat lite, vilket jag tror har varit en stor del av åkningen. Det har gett mig mycket förtroende att bara veta att jag inte är dålig, att jag kan. När man kommer på den här nivån avgör det mentala om man åker snabbt eller inte, säger Alphand till Expressen. 

Den mentala tränaren och det nya landslaget har gett resultat. Tre topp tioplaceringar under världscupen i vinter, och kanske blir det just Estelle Alphand som står på pallen under morgondagens storslalom.

– Hittar jag bra tajmning kommer det gå jättebra. Jag tror att backen passar mig, säger Estelle Alphand till SportExpressen.

Häng med i vår liverapportering – med senaste nytt från OS i Sydkorea

GUIDE: Här är alla tider du behöver hålla koll på under vinter-OS 2018

För Plus-kunder: Förhoppningar och drömmar – så tänker experterna inför OS: "Drömmen är ju 20 guld"