Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Estetelever framträder under brottsofferkonferens

I dag hålls en konferens med anledning av Internationella brottsoffedagen. Bland de medverkande finns elever från estetiska programmet – de bjuder på starka scener med teater och dans.

Annons

– Vi fick veta några saker de ville ha med, annars har vi gjort allt själva. Vi ska få åhörarna att tänka till, säger Jenny Sellsve, en estetprogrammets teaterelever.

27 elever att stå på scenen. Den del av teatern och dansen ÖP fick se under repetitionerna i går innehöll starka scener.

– Det är kul att få göra något sådant här. Något mer personligt, som berör, säger Lena Eriksson, en annan av teatereleverna.

under dagen är två gånger 15 minuter. Och de har haft kort tid på sig för att skriva manus, träna repliker och danssteg och dessutom få allt att hänga ihop.

– Vi fick veta efter jullovet att vi skulle göra det här och vi kommer att göra det så bra vi kan, säger danseleven Anna Svensson.

Konferensen hålls i dag på Campus i Östersund. Och målsättningen är att öka kunskapen om vilken stöd och hjälp det finns att få för de som drabbats av brott samt om olika brottsförebyggande aktiviteter.

På programmet står, förutom esteteleverna, bland annat föreläsningar av Magnus Lindgren, polis och kriminolog, och Susanne Strand, lektor i kriminologi och forskare.

Arrangemanget sker i samarbete mellan Brottsoffermyndigheten, länsstyrelsen, Mittuniversitetet, Brottsofferjouren i Jämtland och polisen i länet.