Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Estrad Norr-produktionen Törnrosa utvald till bibu 2018

”Törnrosa – den enda sanna kärlekens tid” av Manda Stenström är en av 16 produktioner som valts ut till bibu 2018.

”Törnrosa – den enda sanna kärlekens tid” spelades för skolbarn i Jämtlands län och Västernorrland under våren 2017. Föreställningen beskrivs som en pjäs om romantik, taktik, tidsanda och det mod som krävs för att våga älska.

Så här lyder juryns motivering:

”I sagans värld är den sanna kärleken enkel, självklar och varar ända till livets slut. Men hur fungerar det i verkligheten? I föreställningen ställs alla sagans sanningar på huvudet när vår nutid, dess ambivalens och moderna värderingar kliver in i den klassiska sagans värld och krockar med dess klassiska berättarelement och värderingar. Med farsen som verktyg och med en normkreativ utgångspunkt får vi en visuell och välspelad föreställning om allt vad kärleken kan innebära. Hur tar vi hand om varandra? Hur skapar vi jämställda, respektfulla och kärleksfulla relationer bortanför norm? Möjligen ges även insikter om att se de relationer som inte ger oss kärlek, respekt och omsorg, så vi blir modiga att lämna dessa bakom oss.”

Fakta bibu:

Bibu är en nationell och internationell scenkonstbiennal för barn och unga som presenterar stark, innovativ, nyskapande och experimentell scenkonst från hela världen. 2018 års upplaga av bibu äger rum 16-19 maj i Helsingborg.

.

.

Läs fler kulturnyheter från länet:

8,8 miljoner till kulturmiljövården i Jämtlands län

Inför 70-årsdagen – Henning Mankells debutroman ges ut i nyutgåva

[+] Jämtlandsbandet Velvet Insane på turné i Östeuropa "Både utelämnande och härligt"