Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett 40-tal personer slogs med tillhyggen under fotbollsturnering i Myrviken

I samband med en fotbollsturnering mellan asylsökande utbröt fullt slagsmål i Myrviken.–Vid någon typ av matchsituation ska det ha spårat ur. Ett 40-tal personer ska ha varit inblandade, tillhyggen har använts och en person har förts till sjukhus, säger vakthavande befäl August Knutsson.

Annons

Turneringen pågick mellan ungdomar i åldern 16-19 år. Enligt polisen användes träpinnar och järnrör i slagsmålet. Stridigheterna var över när polis kom till platsen.

– Vi hade närmaste patrull i Östersund och när den kom fram hade det lugnat ner sig. Vuxna som befann sig där har varit med och avbrutit bråket när det bröt ut. Arrangörerna hanterade det på ett väldigt bra sätt, säger August Knutsson.

Flera personer hade avvikit från platsen när polisen kom fram och förhör genomfördes med inblandade och vittnen. En ung man fördes till sjukhus med ambulans och en annan kördes dit i privatbil. Enligt uppgifter från Östersunds sjukhus är båda ungdomarna lindrigt skadade.

– Jag har hört att någon var medvetslös vid något tillfälle och ett flertal uppvisar skador av olika grad. Det är ett stort antal inblandade, vi har identifierat ett stort antal personer och det kommer krävas en hel del utredningsåtgärdet för att få fram vilka som kan betraktas som misstänkta. Vi har misstänkta och målsägare lite huller om buller nu, om man säger så, säger August Knutsson.

I nuläget sitter ingen frihetsberövad efter bråket. August Knutsson berättar att förhör har hållits och att fler kommer att hållas.

Läs också:

Sju personer misstänkta för brott efter storbråket i Myrviken