Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett år sedan skidkarriären tog slut – nu har Johan Olsson genomfört klassikern

När längdstjärnan Johan Olsson, 37, lade skidorna på hyllan för ett år sedan satte han upp ett nytt mål.
I dag fullbordade han en "Svensk Klassiker" med att åka Vasaloppet.
– Det var verkligen på håret att jag skulle lyckas ta mig till Vasaloppsstarten i dag, säger han i ett pressutskick.

Det var i april förra året som dubble OS- och VM-guldmedaljören Johan Olsson lade elitkarriären åt sidan för att ägna mer tid åt familjen.

Han satte samtidigt upp ett nytt mål med sitt idrottande: att genomföra en "Svensk Klassiker". Det vill säga att under ett år genomföra Vansbrosimningen, Lidingöloppet, Vasaloppet och Vätternrundan.

Söndagens Vasalopp var den sista pusselbiten för Olsson som nu har klarat av sitt mål.

– Jag är otroligt glad över att jag genomfört klassikern. Det var verkligen på håret att jag skulle lyckas ta mig till Vasaloppsstarten i dag. Jag är så glad och tacksam för allt stöd jag fått under hela den här resan, säger Olsson, som dragits med influensa, i ett pressutskick.

Dubble OS- och VM-guldmedaljören Olsson om Vasaloppet: "Fem mil är en helt annan sak"

Den 37-årige veteranen åkte Vasaloppet på tiden 4.47.45, ungefär 23 minuter bakom norrmannen Andreas Nygaards segertid på 4.24.36.

– Jag är så imponerad av alla som genomför en "Svensk Klassiker"! Jag har haft så oerhört kul på alla lopp. Alla människor är glada, och framför allt är alla vinnare. Nu kan jag med stolthet räkna in mig själv i den skaran, säger Olsson.