Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ett av de större bud vi erbjudit"

Jämtland Basket vill behålla Adama Darboe.
– Han har fått ett de större bud vi erbjudit i närtid, säger Peter Johansson.

När den danske landslagsmannen reste hem till Danmark hade han med sig ett färskt kontraktsförslag från Jämtland.

Klubbdirektör Peter Johansson hoppas att Darboe ska nappa på lockbetet.

– Det finns intresse från båda håll. Jag tror att Adama trivs här i Östersund. Det bud han har fått är ett av de större vi erbjudit i närtid.

Johansson hoppas inom kort få ett svar på kontraktserbjudandet.

– Vi vill absolut ha honom kvar, men han behöver fundera lite till. Det kan vara så att Adama vill vänta och se vad som finns där ute, i den här ligan och i andra ligor, men vi gör ett försök.

Brandon Petersons framtid kan vara lite mer osäker. Jämtland är intressserade av en förlängning även där och har en dialog med honom.

Läget på tränarfronten är också intressant. Faktum är att Jämtland Basket blivit kontaktade av massor av coacher som är intresserade att ta över efter Pontus Frivold.

– Det bara väller in tips. Ett 40-tal coacher har kontaktat oss. Antingen hör de av sig själva eller via sina agenter. Många är från utlandet, från USA och Europa.

Är du överraskad?

– Ja, så här brukar det inte se ut. Men många coacher följer kanske Eurobasket och ser vad som händer.

I dagsläget prioriterar dock Jämtland en svensk coach. Målet är att hitta en tränare som kan bygga något långsiktigt, över tid.

– Gärna någon med nya idéer för laget och för klubben i stort. Vi vill framåt. Vi har tagit ett steg i år genom slutspelet, men vi vill förflytta oss ännu längre framåt, säger Peter Johansson.

Parallellt jobbar Jämtland på att förlänga med årets trupp. En spelare som kan tänka sig att stanna är Johan Rönström.

Prioriteringen hos honom är dock först att bli hel i ryggen. Nästa vecka ska han ta ett beslut om det blir operation eller fortsatt rehab för diskbråcket.

– Jag trivs bra i Östersund och det är absolut tänkbart att stanna här, men just nu håller jag alla dörrar öppna. Jag måste bli hel i ryggen och sedan söker jag också jobb (ekonomi).

– Först och främst vill jag spela basket. I fjol trodde jag att jag max skulle vara borta under försäsongen, men det drog ut på tiden så nu är suget hur stort som helst, säger Rönström.

Fotnot: Alla svenska spelare samt avgående coachen Pontus Frivold i Jämtland har kontrakt april ut. Nästa hållplats är uppföljning och fystester som ska hållas runt påsk.