Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett band i trans, en publik i dans

Det var punk och det var rock, det var högljutt och det var drag. I fredags var det vårpremiär för Club Corazon.

Att lyssna på hård punk som spelas på sönderdistade gitarrer i små hörlurar från telefonen blir sällan särskilt bra. Det blir en skränig, monoton röra som man helst vill stänga av. Men sedan ställer sig bandet på scenen framför dig. Gitarrerna pluggas in i förstärkarna, publiken står tätt samlade så långt fram det går och musiken dunkar till rätt in i kroppen. Så känns det när Holograms spelar och det går från noll till 100 på en sekund och resten av konserten fortsätter i 110 – hela vägen. Ett liveband, som när de börjat spela, man inte kan få nog av.

Och det känns som om bandets karriär har gått i ungefär samma tempo. På några få år har de hunnit släppa två kritikerrosade album och turnén har gått runt både i Europa och i USA där killarna ständigt verkar växa. Ett band att hålla koll på med andra ord.

Publiken var rejält uppvärmda av det lokala rockbandet Gretzky men som ofta när lokala förmågor ställer sig på Studioscenen blir det ett allt för kort framträdande. Talangen flödar och man vill höra mer. Ett gäng killar från en småstad som bildar ett rockband finns det många av men Gretzky känns som de kan vara något på spåret mot något större.

– Det gick jävligt fort det här. Vi skulle ha skrivit några fler låtar, säger sångaren Gabriel Röhdin och jag kan inte annat än hålla med.

De kalla lamporna lyser upp Holograms bakifrån, deras skuggor spelar som i trans och publiken dansar så svetten rinner och det är svårt att tro att det är vid den lilla Studioscenen i Östersund som allt detta händer.

Holograms kliver av scenen, deras gitarrer ligger kvar på scenen och kvider ut de sista tonerna. Vad har Corazon i rockärmen resten av våren som kan toppa detta?

-----------------------------

FAKTA: Holograms och Gretzky

Club Corazon, fredag.

Betyg: 4