Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett hån mot förskollärarna

Vi var förväntansfulla. Äntligen skulle det satsas på alla lärare.

Då kommer dråpslaget. Arbetsgivaren väljer att göra mycket stora satsningar på vissa lärare där det råder brist. Men samma arbetsgivare väljer samtidigt att ”prioritera” förskollärare med bara 200 kronor, trots att det råder mycket stor brist på utbildade förskollärare.

Vi förstår att det även är svårt att rekrytera bland annat ma/no-lärare, men hur ser behörigheten ut i förskolan i Östersunds kommun? Vi undrar på vilka grunder arbetsgivaren kommit fram till detta beslut att prioritera ovanstående grupper?

Vi upplever i vår verksamhet att rekryteringen av utbildade förskollärare inte heller är så lätt. Är det inte lika viktigt att de små barnen har välutbildad personal? Dessutom toppar Östersund kommuns förskollärare sjukskrivningarna i landet. Vad står det för? Hur tacklar man det?

Hoppas verkligen att arbetsgivaren i Östersunds kommun tänker till inför nästa lönerevision.

Att säga att förskollärare är en prioriterad grupp och med det ge oss 200 kronor per månad är ett hån.

Förskollärarna

Anki Norrby, Lena Nordström, Monica Nordness, Siv Andersson, Katarina Marcus, Annika Dahlbäck, Christina Wikman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel