Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett hån mot kommunens medborgare

Många Östersundsbor såg med stor förväntan fram mot kommunfullmäktige 27 november.

Efter medias granskning och ett flertal debattinlägg fanns behov att få klarläggande besked om Östersundshems affärer.

Ledningen för kommunen och bostadsbolaget hade ett utmärkt tillfälle att räta ut frågetecken och utnyttja den stora uppmärksamheten till att marknadsföra sin förmåga att leda kommunen. Man hade ju också haft tid att förbereda sig.

Besvikelsen över ”föreställningen” är total. Taktiken från kommunalrådet och ordföranden i Östersundshem var att använda härskarteknik, undvika all saklig information genom att flytta fokus från det egna ansvaret och lägga skulden på oppositionen. Agerandet är ett hån mot kommunens medborgare!

Nu förstärks misstankarna om hanteringen av fastighetsaffären. Slutsatsen blir att man ”köpt grisen i säcken”.

Vi har rätt att kräva mer av de politiker som ska företräda oss i olika samhällsfrågor. Det vilar ett stort ansvar på partierna att nominera kandidater som har de meriter som olika uppdrag kräver.

Spektaklet på fullmäktige manar förhoppningsvis till eftertanke.

Jag tycker att fullmäktige vid ett kommande möte ska spela upp ”skådespelet” från debatten om Östersundshems fastighetsaffär och sedan ta en självkritisk diskussion. Är det så här vi skapar respekt för politiken?

Nils Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel