Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett hundratal personer vittnar i utredning om Stadsteatern

Betydligt fler än vad Stockholms stad hade räknat med har hört av sig för att bli intervjuade i den pågående utredningen av Kulturhuset Stadsteatern och den före detta vd:n Benny Fredrikssons ledarskap, skriver Svenska Dagbladet.

– Vi hade väl uppskattat att det skulle bli ett 30-40 intervjuer. Men det har blivit väldigt mycket mer, säger Jonas Schneider, vd för Stockholms stad AB, till tidningen.

Det handlar om ett hundratal personer som har velat dela med sig av sina berättelser och erfarenheter i utredningen. Men Jonas Schneider understryker att det inte gäller en person utan att kritiken har gällt både ledarskap och strukturer på teatern.

– Man har haft en öppen dörr, så att de som vill komma och bli intervjuade är välkomna, säger han.

Benny Fredriksson avgick som vd på Kulturhuset Stadsteatern den 7 december sedan han anklagats för en hård ledarstil i samband med en granskning i spåren av metoo-kampanjen.