Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett kryss med mersmak

OS på tv och ÖFK på Jämkraft Arena. Ännu ett bevis på att säsongerna flyter ihop.

– Vi har en trupp med många begåvade spelare, sa assisterande managern Billy Reid efter delad pott mot norska topplaget Ranheim.
Och det var definitivt ett kryss med mersmak.
För även om Aly Keita räddade en straff i mitten av första halvlek så var det ÖFK som med sin spelmässiga dominans under större delen av de 90 minuterna kändes närmaste en seger.
Fyndigt och idérikt anfallsspel och två eleganta förspel till båda målen trumfade ut gästernas dubbel som mer var frukten av två glappkontakter i ÖFK:s bakre led.
Samarbetet till 1–0 målet i 52:a minuten var elegant. Hårt uppvaktade nyförvärvet Barrow serverade en exakt passning till Hopcutt i boxen som i sin tur skickade en låg passning mot Ranheims högra stolpe där Boakye dök upp tryckte upp bollen i vänstra burgaveln.
2–2, 10 minuter från full tid var också en klar fyra på en femgradig skala.
Mendiola och Boakye bolltrollade elegant vilket friställde Barrow totalt och det var bara att rulla in lädret i öppet mål.
Managerduon Potter och Reid använde 17 spelare och den senare var nöjd med det han fick se.
– Vi mötte ett bra lag och det var många hos oss som visade klass. Det viktigaste var att vi inte drog på oss några skador, menade Reid som direkt efter slutsignalen var lite orolig över Moudu Barrow som fick en smäll i slutskedet av matchen.
Men det handlade om en enklare stämpling på skenbenet som inte ska hindra Barrow från att vara aktuell inför cupmatchen mot Elsborg kommande helg.
– Matchen mot Elfsborg är en stor händelse för spelarna och klubben. Som sagt finns det många kompetenta spelare i truppen och Graham har en bra plan som vi ska utgå ifrån när vi formerar laget.
Men Reid saknar ett par spelare i truppen.
– Den stora besvikelsen är naturligtvis Taylor Morgans svåra skada som gör att han missar större delen av säsongen. Som tur är så ska Emir Smajic vara tillbaka i truppen inom de närmaste sju dagarna, men han är med största sannolikhet inte med mot Elfsborg. Med honom ser truppen riktigt stark ut.
40 dagar kvar innan Superettan startar. Är det tillräckligt för dig och Graham att göra ÖFK till ett vinnande lag?
– Jag hoppas det. Det är ju därför jag är här.

----------------------------------------------

ÖFK–Ranheim 2–2 (0–0)

Mål, ÖFK: Thomas Boakye. Ranheim: Bendik Bye 2.
ÖFK: Aly Keita, James Baldwin,Thomas Peciar (83), Doug Bergquist, Dennis Widgren, Eder Lopez (90), Alex Dyer (62), Jamie Hopcutt (69), Brwa Nouri (62), Thomas Boakye, Modou Barrow (83).
Avbytare: Alexis Mendiola (62), Ammar Ahmed (62), Stefan Ilic (69), Linus Sjöberg (83), Marcus Törnstrand (83), Sebastian Lundbäck (90).