Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett mål räckte för ÖFK – vidare till kvartsfinal

Det hade räckt med oavgjort för ÖFK att säkra en plats i kvartsfinalen. I första halvleken handlade det mesta om ÖFK men i den andra vaknade Hammarby och visade att de ville ta chansen, vinnaren skulle gå vidare. ÖFK gjorde det som krävdes och säkrade kvartsfinalplats med uddamålet.

Läs också: Douglas Bergqvist inför kvartsfinalen: "Inget lag skrämmer oss"

Första halvleken var det nästan bara ÖFK, Andreas Andersson rörde bollen max tre gånger. Och trots att ÖFK budade bollar framåt så hade de problem med att få in dem. Graham Potter tycktes ha gjort ett genidrag genom att placera Fouad Bachirou på högerbacken. Som han vann och fördelade bollar, till sist var det han som följde med upp i ett anfall och assisterade Hosam Aieshs 1–0 mål, det var också det resultatet som höll sig in i pausvilan. Men både Bertilsson, Ghoddos och framför allt Curtis Edwards hade flera vassa chanser. Hammarby var pressade att vinna matchen men lyckades inte spela så aggressivt som de hade behövt göra. Istället spelade ÖFK lika bollförande som de brukar och gav inte utrymme för många egna missar i defensiven, det var snarare i sista tredjedelen som det låste sig där Bajenförsvaret blev trånga.

I andra helvlek steppade Hammarby upp sig och höll sig länge på offensiv planhalva och visade att matchen var långt ifrån över. Första kvarten i andra var det närmare kvittering för gästerna än uttökad ledning för ÖFK. Andreas Andersson som hade Potters förtroende i hemmamålet fick arenan att hålla andan när uret stod på 80 minuter. Då blev det ett missförstånd i ÖFK:s backlinje som ledde till ett 50-50 läge där Andersson och en anfallare i Hammarby båda sprang mot bollen. Men det blev Andersson som blev först på den och kunde rensa, annars hade målet bakom honom varit öppet och kvitteringen troligen en sanning. Östersund behövde inte mer än oavgjort för att ta sig vidare. Så visst var Hammarby mer pressat att prestera i andra halvlek, något som speglade matchbilden. Hammarby satte högt tryck på hemmaförsvaret. I 88 minuten klev Andersson ut ännu en gång i staffområdet och boxade bort ett jätteläge över huvudena på Hammarbyanfallarna. I kontringsläget som då skapades skickade Saman Ghoddos en raket mot Bajenmålet men den räddades så när som på en fingerspets utanför. Ghoddos själv han slog näven i gräset över missen, som annars helt klart hade punkterat matchen. Men trots allt gjorde ÖFK jobbet som krävdes och ett mål räckte.

Östersunds FK - Hammarby IF 1–0 (1–0)

Målen: 1–0 (5) Hosam Aiesh.

För dig som loggar in: Potter efter avancemanget: "Det här är historiskt för oss"