Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett myller uppför tunga backar

– Det gick bra men det var lite jobbigt i uppförsbackarna, sa Hanna Mårtensson, Utrikes Skidklubb.

Till skillnad mot lördagens Jämkraft Ski Marathon så präglades Östersunds skidstadion av en lite annorlunda atmosfär när det var dags för Lilla Östersundsspelen ett dygn senare.

När ett myller av åkare, från knattarna som åkte utan tidtagning till 16 åringarna där tävlandet är på riktigt allvar, värmer upp så får man uppleva en stil och teknikkarta med största tänkbara variation.

Och kanske synade man utan att veta om det några speciella taktiska detaljer som i framtiden kan bidra till att ytterligare utveckla skatetekniken.

Hanna Mårtensson som tävlar i D10 har redan ett antal år på nacken som längdåkare och i sin senaste tävling i Offerdal så slutade hon som delad tvåa.

– Det är nästan lika roligt att åka skate och klassiskt. Men jag gillar nog skate lite bättre, konstaterade Hanna efter lite funderande på vilken stil som är roligast.

Den 1500 meter långa banan bjöd på hela spektrat hur en banprofil ska se ut.

Flackåkning direkt efter start och på den långa målrakan, tuff klättring upp mot ÖSK-stugan och Arctura och lite utförsåkningen som spikade helheten halvvägs in i loppet.

Hanna har en hel del jämnåriga kompisar i klubben som delar glädjen till skidåkningen med. Och förebilden i skidspåret för Hanna heter, som för så många andra, Charlotte Kalla.

Nästa helg drar Hanna på sig tävlingsdräkten igen när Lillknösen, i Stugun står på tävlingsprogrammet.

Och bara minuter efter gårdagens målgång gick det inte att ta miste på att hon redan längtade dit.