Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett steg i rätt riktning

/
  • Alan al-Khadi i en lustiger dans med Radoslaw Becalik.
  • Enköpings tränare Jesper Blomqvist tyckte att hans mannar borde ha avgjort matchens till sin fördel ­under andra halvlek.
  • Jacob Widgren i tuff närkamp med förre ÖFK:aren Radoslaw Becalik.Andreas Sipuri gjorde ett piggt inhopp i slutskedet av matchen.

Kristian Ek räddade en poäng till ÖFK i hemmapremiären mot Enköpings SK efter 1–1 (1–0).
– Som det artade sig så får vi väl vara nöjda, sa ÖFK:s mitffältare Ek som helt riktigt fick pris som matchens lirare.

Annons

ÖFK:s ledningsmål i 37:e minuten var en riktig läckerbit där även Alan al-Khadi och Martin Johansson var inblandade. Al-khadi lyckades med en av sina många djupledslöpningar på vänsterkanten, vände bort ett par Enköpingsförsvarare och släppte bollen till Martin Johansson några meter utanför straffområdet.

– Jag ropade till Martin att jag ville ha bollen och han gav mig chansen, sa Kristian som dräpte till med vänstern och kunde se bollen borra sig in högt i Enköpingmålvaktens Ludwig Bergströms vänstra burgavel.

– En riktig kanon måste jag säga, flinade Ek efter slutsignalen.

Enköpings reducering i den 76:e spelminuten pricksköt Linus Bylin från nära håll i den motsatta burgaveln. Det efter att Enköpings bäste spelare Andreas Ljunggren Eriksson serverat elegant.

de båda målen så var det långt mellan chanserna som fick den 1 728 själar stora publiken att kippa efter andan.

Kanske berodde det på att det var två lag som förlorade sina öppningsmatcher i serien och nu var måna om att få med sig åtminstone en poäng hem.

– Vi blev lite trötta mot slutet och tappade lite av vår intensitet, menade Ek som annars tyckte att det här var ett stort steg framåt för laget jämfört med agerandet i 0–3-smällen på Tingvalla förra helgen.

– Det här något helt annat. Vi har haft mycket fokus på laget och att höja speltempot under veckans träningar och det tycker jag att vi har lyckats bra med. Det var annan tro på lagets makt hos samtliga spelare i dag, analyserade Ek.

Kalle Björklund såg lättade ut efter slutsignalen.

– Vi var bättre förberedda den här gången och vi fick dem att rulla boll i backlinjen och sen slå långbollar. Det passade oss bra så länge som orken fanns där. Vi visste att det skulle bli en tuff match och i det långa loppet så tror jag på Enköping som ett topplag i tabellen.

– Synd bara att de fick göra sitt mål på det där sättet. Vi har släppt in alldeles för många sådana.

Enköpings-diton Jesper Blomqvist, den levande fotbollslegenden, hade inte oväntat en lite annan syn på saken.

– Jag tycker att vi visar styrka i andra halvlek och hade många bud på mål. Sista 20 minuterna äger vi ju matchen och där borde vi ha avgjort.

Men Blomqvist hade inga problem att dela ut en ros till ÖFK också.

– De var hyperfarliga på varje kontring och hade flera bra spelare längst fram.

1–0 (37) Kristian Ek, 1–1 (76) Linus Bylin.

Tobias Engberg Själevad.

Publik: 1.728.

Tomas Meijer, Tim Andersson, Lars Oscarsson, Petter Skogen, Bobbo Sollander, Ghasan Talozi (84), Alan Al-khadi (73), Martin Johansson, Kristian Ek, Jacob Widegren (87), Robin Bergman Ersättare: Jonas Svanberg (73), Chad David Bond (84), Andreas Sipuri (87). Björn Carlsson och Viktor Hansson spelade inte.

Var finns lösningen på ÖFK:s skriande behov av en sylvass och för motståndarna livsfarlig spetsspelare?

Ek verkar vara som den så omtalade päran. Han funkar överallt. Som mittfältare styrde och ställde han som det behagade så länge orken var på topp. Det underbart skruvade kanonmålet kommer att sitta kvar länge på näthinnan. Dessutom fungerade försvaret med Tim Andersson som ledargestalt näst intill prickfritt.

– Det är verkligen inte lätt att kliva ner en division. Det är mycket en mental grej och det gäller verkligen att vara här och nu.

Umeå-Arameniska Syrianska, Skellefteå–Carlstad.

Brage–Västerås, Syrianska IF Kerbura–Valsta Syrianska. Degerfors–Karlslunds IF.

Mer läsning

Annons