Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett UFO som sliter ett hus ur marken – i pepparkaksdeg – se årets pepparkakskreation av bröderna Högbom

Bröderna Sverker och André Högbom från Östersund har gjort det igen. Årets pepparkakshus är i form av ett "UFO som sliter ett pepparkakshus ur marken".

Förra året byggde bröderna Högbom ett träd med koja. De har också byggt en sköldpadda och en båt. Allt i pepparkaksdeg.

Nu har kreativiteten nått nya höjder. Årets pepparkakshus är i form av ett UFO som sliter ett pepparkakshus från marken. Med ljuseffekter och allt.

"I år blev det lite mindre fokus på själva kakan, och mer på idén att montera upp härligheten på en spegel för att åstadkomma "ett fritt svävande pepparkakshus". Spegeln är dessutom blästrad så den släpper igenom ljus till den mäktiga laserstrålen , julbelysning mm. Just den idén är vi riktigt nöjda med, då vi aldrig sett nåt liknande", skriver bröderna på sin hemsida.

UFOt som sliter pepparkakshuset ur marken är cirka 20 cemtimeter i diameter.

Bröderna Sverker och André Högbom har dessutom släppt en film på Youtube som förklarar hur bygget med årets pepparkakskreation gick till. Se filmen i spelaren nedan:

Läs mer:

(2016) Brödernas senaste pepparkakshus – träd med koja: ”Det brukar balla ur på ett eller annat sätt”