Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EU-frågor diskuterades på politikertorg

EU-valet blir första gången som Isak Arbman, 20 år, får rösta och nu tar han reda på så mycket som möjligt för att kunna fatta ett genomtänkt beslut.

– Jag tycker att det är ett viktigt ansvar att lära sig mer om alla partier, säger han.

Isak Arbman var en av besökarna som kom till länsbiblioteket i Östersund på fredagseftermiddagen för att diskutera och ställa frågor till representanter för partierna inför valet till Europaparlamentet 25 maj. Han fick också en del skriftligt material med sig från det så kallade politikertorget, som arrangerades av Europa Direkt Jämtlands län.

– Jag vill ha lite generell information om vad politikerna representerar och sedan ska jag läsa på mer så att jag kan tänka igenom allting, säger Isak Arbman.

Jens Nilsson (S), EU-parlamentariker och tidigare kommunalråd i Östersund, var en av politikerna som fanns på plats. Han hoppas på ett högre valdeltagande än i förra EU-valet då 45 procent av väljarna i Sverige gick till valurnorna och han tror och hoppas att det kan bli över 55 procent den här gången. Han anser att det är viktigt att använda rätten att rösta och det ska man göra även om man inte tycker att man kan tillräckligt mycket om EU-frågorna.

– Det är ju inget kunskapstest det handlar om. Man ska känna med hjärtat var man har sina värderingar, säger Jens Nilsson.