Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU-kandidater profilerade sig på Stjärntorget

/
  • Arrangören av debatten ställde frågan hur många platser som skulle fyllas i parlamentet. Det var en handfull som svarade rätt på frågan – svaret var 736. Håkan Larsson (C) var en av de som svarade rätt.
  • Det hettade till som mest vid lördagens debatt när en riddare från Riddarsällskapet Jamtlandicum dök upp och gjorde reklam för medeltidsdagen i Lorås.
  • När Sverigedemokraternas kandidat skulle få presentera sig, lyfte några i publiken upp ett plakat med texten ”inga rasister på våra gator”.
  • Vid lördagens EU-debatt fick alla kandidater säga ett par inledande ord. Meeri Brandum Granqvist (kd) talade om vikten av ett starkt EU. ”EU ska vara stort och starkt och ska vara snäll. Precis som Bamse”.
  • Arrangören av debatten ställde frågan hur många platser som skulle fyllas i parlamentet. Det var en handfull som svarade rätt på frågan – svaret var 736. Håkan Larsson (C) var en av de som svarade rätt.
  • Slutspurten inför EU-valet söndag 7 juni har inletts. I lördags tog tolv kandidater chansen att visa upp sig på stjärntorget i centrala Östersund.

I lördags samlades länets EU-parlamentskandidater på Stjärntorget för att profilera sig inför valet nästa helg.

Annons

Arrangören av debatten, Europa direkt, hade största möjliga konkurrens i lördags. Det erbjöds gratis fika i Badhusparken och det var Motormässan på Frösön. EU-debatten lockade ett hundratal åhörare.

Totalt var nio partier representerade genom tolv kandidater. Alla fick en kort inledande chans att berätta vad just de och deras parti stod för. Det handlade om bland annat miljö, klimathotet, arbetsmarknad och medborgliga rättigheter.

– Vi vill försvara den svenska modellen. Svenska löner och svenska avtal ska gälla, sade Sven-Olof Sällström, Sverigedemokraterna.

– Vi är det EU-kritiska partiet. Vi har sagt ja till EU, men nej till överstatlighet, sade Hjördis Nilsson, Junilistan.

– Det behövs en stark röst som talar för norra Sverige, sade Håkan Larsson, Centerpartiet.

– Vi står för antikapitalism och är EU-motståndare, sade Sigbritt Herbert, Arbetarinitiativ.

Vänsterpartiets kandidat MonaLisa Norrman fick frågan från publiken vad hon skulle göra med sitt arvode på 136 000 kronor om hon valdes in.

– Vi har bestämt att man ska få ut den lön som man skulle ha haft om man inte valdes in. Resten skänker vi bort till politiska och sociala aktiviteter, svarade hon.

Det fanns fyra poliser på plats för att övervaka debatten. Det har tidigare varit stormigt när Sverigedemokraterna har deltagit i aktiviteter. I lördags gick det lugnt till. En grupp höll upp ett plakat med texten ”Inga rasister på våra gator”.

Mer läsning

Annons