Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EU-medlemskapet en tvångströja

Annons

Den 13 november är det på dagen 20 år sedan folkomröstningen om EU-medlemskapet genomfördes. Med knapp marginal lyckades ja-sidan köpa sig en seger; med lögner, pengar och makt kommer man långt – ibland hela vägen till Bryssel!

De 20 år som gått har visat vad EU är och innebär. EU-anhängarna står nu avklädda och kan inte längre få oss att tro på vad de säger när de försöker slå i oss att EU trots allt är fantastiskt!

Deras tal om fred, frihet och förbrödring är falskt, för vad är det som har skett i Europa? Hur behandlar EU sina medlemsländer och hur behandlar EU länderna utanför Europa?

Att EU inte är ett folkens projekt är solklart. Det fanns flera olika skäl till att embryot till EU grundades.

Visst fanns det personer som såg ett Europas förenta stater som en garant för fred mellan folken i Europas länder, men ännu fler såg någonting annat; såg möjligheten att permanenta en fullödig kapitalism i en hel världsdel på en gång. Så blev det,

EU är lagstadgad högerpolitik, den som tvivlar kan själv kontrollera saken genom att läsa vad som står i EU:s olika fördrag.

Det är inte förenligt med demokrati att man i ett fördrag slår fast vilken typ av politik som ska gälla; i de länder som hellre vill att folket ska få bestämma är det en omöjlighet att acceptera EU:s fördrag.

Här har vi huvudproblemet med EU. Unionen sägs vara demokratisk, men i själva verket är politiken inskriven i fördragen, den går inte att ändra på i ett allmänt val.

Vi menar att makten att kunna välja en annan politik är grundläggande och den upphävdes den dag Sverige tog på sig den tvångströja som EU-medlemskapet innebär.

Folkrörelsen Nej till EU Sundsvall och Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel