Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EU-pengar till hotad svensk fjällräv

Fjällräven är hotad i både Sverige och Norge. Nu ska pengar från EU hjälpa till att rädda det skygga djuret, rapporterar norska NRK.

Länsstyrelsen i Jämtlands län och norska Miljødirektoratet har fått pengar från EU:s regionala utvecklingsfond för att arbeta vidare med att försöka att rädda den hotade fjällräven, uppger norska NRK.

Målet är att få upp bestånden i norska Trøndelag och Nordland, samt i Jämtland och Västerbotten, och påbörjades 2010. Nu kan projektet, som omfattar cirka 37 miljoner kronor, pågå till 2019. Projektet beskrivs som lyckat hittills, där fjällräven på vissa håll återvänt till områden där den varit helt borta.

– Det betyder mycket att få de här medlen. Nu får vi mer gjort i regionen och kan använda mer resurser på spridning, information och åtgärder runt fjällräven, säger Jan Paul Bolstad vid Miljødirektoratet till NRK.

(TT)