Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EU-projekt för 4,1 miljoner ska skapa ett attraktivare Sveg

Ett nytt EU-projekt med syfte att skapa ett attraktivare Sveg är i sin linda. Målen är bland annat att förändra attityder. Kostnaden för projektet beräknas till 4,1 miljoner kronor.

Kommunen ser ett behov av att lyfta centralorten Sveg vilken dras med vikande befolkningssiffror. Inom några år kan det bli aktuellt med stora rekryteringar av arbetskraft vilket kan bli svårt att klara om befolkningstrenden fortsätter.

– Rekryteringen av cirka 300 personer till bioenergikombinatet samt de kommande pensionsavgångarna vid kommunen kommer att kräva stora insatser, förklarar kommunens näringslivskontor i projektbeskrivningen.

Målet med projektet är att förändra attityder, göra Sveg attraktivt för boende och besökare, stimulera inflyttning, minska utflyttningen och skapa arbetstillfällen. Projektet beskrivs som ett samverkans- och samarbetsprojekt och ska som sådant samarbeta med alla aktörer som på något sätt arbetar med samhällsfrågor som berör Sveg i stort och smått.