Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EU ska vara bra på det vi behöver lösa tillsammans

Mycket står på spel i valet till Europaparlamentet 7 juni i år. Europasamarbetet står inför stora utmaningar och möjligheter som ställer krav på EU:s ledare att visa ansvarstagande och handlingskraft.

I tider av klimat och finanskris behövs samarbetet mer än någonsin. Därför är det särskilt viktigt att den som söker väljarnas mandat i Europaparlamentsvalet 2009 både presenterar en tydlig agenda om hur Europasamarbetet ska utvecklas och hur samarbetet kan nå resultat i viktiga frågor. Det handlar om att utöva inflytande och bidra till utveckling av ett starkt Europasamarbete.

Samtidigt är ökad frihet och färre hinder något som vi kommer att fortsätta att driva. Enligt vår mening ska det nationella självbestämmandet värnas och EU ägna sig åt frågor som medlemsländerna inte kan lösa på egen hand. Med andra ord: problem som löses bäst på annan nivå än europanivå ska inte lösas av EU. EU ska vara bra på det vi behöver lösa tillsammans.

Sverige har börjat tala och Europa har börjat lyssna.


(M)
Förbundsordförande och kandidat till Europavalet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel