Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eva C-toppnamnet i regionvalet 2014

Den förra kommunstyrelseordföranden i Åre, 56-åriga Eva Hellstrand från Undersåker, kommer med stor sannolikhet att toppa Centerns valsedel i valet till regionfullmäktige.

– Det känns som en spännande utmaning. Man kan ha en helhetssyn på länets utveckling.

När tidigare provval i år bland Centermedlemmar i länet visade ett starkt stöd för henne så accepterade hon när nomineringskommittén vill placera henne som nummer 1 i valet till det regionfullmäktige som 1 januari 2015 ska ersätta landstinget och det indirekt valda Region Jämtland och ta över ännu mer av länsutveckling från länsstyrelsen.

Som nummer två är 47-årige Jörgen Larsson från Frösön nominerad. Han sitter i Centerpartiets styrelse och har näringslivsbakgrund.

– Självklart vill jag ge bättre förutsättningar för näringslivet, och jobben i regionen.

Nummer tre är 30-åriga Elin Lemon från Herrö strax väster om Sveg. Hon var ledamot i Värmlands läns landsting 2006-2009 och är uppvuxen i Strömsund.

– Jag vill vara med och utveckla Jämtlands län. Jag är intresserad av sjukvårdsfrågor.

Sammanlagt kommer Centerns lista att få drygt 30 namn. Alla namnen kommer att presenteras till veckan, liksom resultatet av provvalen.