Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eva stänger Tängtorpet

Eva Sundin trappar ned verksamheten på Galleri Tängtorpet i Ås.

– Jag har fått göra det jag velat göra de senaste tio åren, men nu ska jag vara pensionär och ägna mig mer åt familjen, säger hon.

Den pågående utställningen Ödemarksro med Ingrid Larsson avslutas nu på söndag, och det kan bli den sista. I alla fall med Eva Sundin som gallerist.

– Klart är att det inte blir några utställningar under vintern. Jag har lämnat öppet för eventuellt något till sommaren, då det ju också är 10-årsjubileum, men vi får se, säger Eva.

Eva berättade under tisdagskvällen när vi träffade henne på galleriet om en fantastisk resa, som började när hon startade galleriet på Tängtorpet för snart tio år sedan.

– Jag trodde aldrig att det skulle bli så här fantastiskt. Det har varit oerhört kul med alla utställare och människor som varit här genom åren. Det roligaste av allt är att även de som inte redan varit frälsta har upptäckt konsten. Så kanske har jag genom mitt galleri bidragit med något till människors syn på konst.

Någon speciell utställning du vill lyfta fram?

– Ja, korna naturligtvis! Det var nog en del som rynkade på näsan när jag ville satsa på en utställning med ko-tema, men den blev enormt uppskattad och planterade sig verkligen bland folk. Den lät höra om sig runt om i landet faktiskt.

Och det är inte slut på vare sig idéer eller utställare som vill ställa ut på torpet.

– Nej, inte alls. Tvärtom är det ett enormt tryck bland dem som vill ställa ut. Jag skulle lätt ha kunnat fylla hela nästa vinter också. Det finns några konstnärer som står stand by för att kunna ställa ut om jag skulle vilja dra igång något igen, och det känns tryggt.

Men Eva är osäker på om det blir något mer. Det kan också bli så att hon arrenderar ut till någon annan, eller till och med säljer galleriet.

– Det är inte helt uteslutet.

Och vad blir det nu?

– Jag har barn i Kalmar och Malmö och nu ska mormor vara lite mer ledig så barnbarnen får träffa henne lite oftare, slutar Eva Sundin.