Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Existentiell progg på Jens Evaldssons nya skiva

Existentiell progg – så vill 24-årige Jens Evaldsson från Järpen beskriva sin skiva ”Sånger för trasiga människor”, som på onsdag görs tillgänglig för allmänheten via hans hemsida och Myspace. I samband med släppet dyker han, tillsammans med sin gitarr, upp på Länsbiblioteket under onsdag kväll för att dela med sig av några låtar från skivan.

– Jag har försökt klara mig på det extremt avskalade, med sång, gitarr och trummor. Det är lite John Lee Hooker-inspirerat med bluesinfluenser, men också en del punkinfluenser, berättar Jens Evaldsson.

Hans texter har en viss social agenda, berättar han.

– Men jag vill inte peka finger åt någonting, det är en abstrakt social agenda. Skivan heter ju ”Sånger för trasiga människor”, och att vara lite trasig är ett återkommande tema. Det senaste året har jag tränat upp mitt textskrivande en del, det hindrade min produktivitet förut.

– Det ska finnas någonting nytt där varje dag, men allt är ju inte nyskrivet. Men hade jag haft ett jobb samtidigt som jag gjorde 100-dagarsprojektet hade jag blivit stressad, det tar mycket tid.

Med hjälp av elbas, synthtrummor, gitarr, munspel, flöjt och sång knåpar han ihop sin musik helt på egen hand. Jens Evaldsson utforskar många olika genrer, och på hemsidan spretar det åt alla möjliga håll. Reggae varvas med rock, house, blues och jazz.

– Skivan har ett mer enhetligt sound jämfört med det jag lägger ut på hemsidan. Jag lyssnar på många olika typer av musik, men det jag lyssnar på och det jag skapar är som två olika världar – fast det finns en bredd i båda.

– Nej, jag bockar av de låtar jag har spelat live och sedan går jag vidare till nästa projekt, förklarar han.