Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Expandera Lillänge mot Torvalla

Angående det nya köpcentrumet som tvingar betongstationen samt förskolan Mosippan att flytta: Varför expanderar man inte Lillänge parallellt med E 14 mot Torvalla i stället? Det vore väl bra att bygga ihop detta.

Dels för att det "bara" är skog där emellan, dels för att det redan finns av- och påfart till E 14 i Torvalla, men slutligen för att det redan finns motsvarande handelsplats där. Då får ju kommunen den "fasad av handel" mot förbipasserande som man verkar vilja ha.

Dessutom löser man en del av trafikaoset som plågar Lillänge.

I stället gör man sig omaket att sälja en liten markkil som kommer kosta en massa extra i form av förskolans och betongstationens flyttning.

Är det ett klokt sätt att använda skattepengar på? Bygger man ihop Lillänge med Torvalla så har man ju mycket yta för framtida expansion. Men våra lokalpolitiker tänker väl bara i fyraårsperioder.

Per Edström, Östersund