Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Expo Norr öppnar på travet

I morse slog Expo Norr upp portarna för årets mässa. I år håller de för första gången till på travet, vilket de hoppas kunna fortsätta med.

I helgen ser man inte till några hästar på travbanan i Östersund, i stället har drygt 130 utställare hade placerat ut sig där, i stånd längs banan och i ett stort mässtält. I torsdags morse slog de upp portarna.

– Det är en väldigt bra plats, vår ambition är att kunna stanna här, säger mässgeneral Krister Lingblom.

Flytten verkar vara uppskattad även av besökarna, många har kunnat cykla eller gå till mässan. Ändå är parkeringen full en timme efter öppning. Besökaren Jimmy Edling brukar gå varje år och tycker att det är ett bättre läge nu.

– Det känns som att det varit en nedgång de senaste åren, nu är det återigen högre kvalité och bättre utställare, säger han.

Ett slags tema för årets Expo Norr har i och med den nya utomhusmöjligheten blivit motor, maskin och bygg.

– Vi har mest gått runt bland maskinerna och väntat på sol, säger besökaren Barbro Avén som trots tveksamt väder gillar den nya mässplatsen.

– Det är mer tillgängligt och mysigt, säger hon.

Förra året tog sig närmare 17 000 mässfirare till Expo Norr, i år är målet 20 000 besökare.

Hästarna må ha bytts mot barnfamiljer och försäljare, men en svag doft av stall kan urskiljas. Vad gör en pälsdjursallergiker som vill gå på Expo Norr?

Mässgeneral Krister Lingblom rekommenderar att ladda upp med allergipiller, men säger också att de allergiker han har pratat med har tyckt att det funkat förvånansvärt bra.

– Det är inga hästar som är ute på banan under dagarna vi är här, så det är inget sådant som fladdrar runt, säger han.