Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extra sammanträde för pengatillskott

Nästa vecka har kommunstyrelsen i Krokom ett extra möte för att besluta om mer pengar till socialnämnden, och i viss mån tillskott också till barn- och utbildningsnämnden.

Annons

Nämnden har begärt sammanlagt 5,6 miljoner kronor extra i tillskott för 2014, och en beslutsrekommendation från kommunstyrelsen 19 november är nödvändig för att kommunfullmäktige ska kunna fatta beslut 28 november. Det är det sista kommunfullmäktigesammanträdet i år.

Det är framförallt hemtjänsten som har blivit dyrare. Fler än tidigare behöver hemtjänst och de behöver mer hjälp.

När omfattningen på arbetet ökar så kräver det också fler anställda.

Socialnämnden fick extraanslag för 2013, vid kommunfullmäktiges sammanträde 25 september då även barn- och utbildningsnämndens ekonomi stöttades med mer pengar.

Nu är det ett tillskott på en miljon kronor för fler lektionstimmar i matematik som ska föras in i budgeten för 2014. Det är inget som belastar kommunen. Det handlar om pengar som staten redan skickat till Krokoms kommun.