Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extra utdragen Jämtsmash gick i mål

Det tog tid, men till slut gick den i mål; årets upplaga av Jämtsmashen.

– Så här länge har vi aldrig hållt på. Det är rekord, menar John Selander.

Den 36-åriga tävlingen är Norrlands största inom tennis. Under årens lopp har flera storspelare gästat Östersunds Tennishall.

Dubble Davis Cup-vinnaren Joakim Nyström – som en gång i tiden var den sjunde bäst rankade spelaren i världen – har varit här, liksom Peter Lundgren (rankad 25:a som bäst och på senare tid Roger Federers tränare).

Den bäste jämten genom tiderna, Patrik Albertsson, har förstås också spelat Jämtsmashen. Albertsson tränade i perioder med Björn Borg och spelade under 1987 kval till US Open.

Årets upplaga samlade 115 spelare från Skåne i söder till Luleå i norr. Totalt genomfördes cirka 200 matcher.

– Det har gått jättebra på alla sätt, säger Selander, ordförande i Östersund Frösö TK.

Årets Jämtsmashen tog i alla fall gott om tid på sig att bli färdigspelad!

– Ja, den skulle ha varit klar förra helgen. Den sista matchen var faktiskt klar i morse (tisdag). Det blir så när vissa spelare är med i upp till sex klasser. Då hinner de inte att spela klart under sista helgen.

Som vanligt delades Jämtsmashen upp i två helger. Först för de yngsta, sedan för de äldsta. ÖFTK:s vana att öppna upp även för seniorerna är mycket uppskattat.

Man har valt att prioritera hela tennisfamiljen.

– Det är kul med alla åldrar som spelar. Folk uppskattar att tennisen lever så mycket i Östersund. På den här nivån är vi Norrlands största tennisstad.

... men det här med att spelare åker ända från Skåne, varför gör de det?

– Det handlar inte om några stora horder, men det finns ändå en del som väljer att komma hit. Sedan är det också ett gott tecken att tennisgymnasieelever väljer att komma hit.

Den största hemmaframgången kom i damer A, där systrarna Hanna och Ellen Selander möttes i final. Hanna vann i två raka set (6–4, 6–2) och tog därmed sin tredje raka seger.

På herrsidan nådde ÖFTK:s Mikael Nordström semifinal. Där föll han mot Linus Pettersson, Kramfors med 1–2 (7–5, 0–6, 4–6).

Hemmaseger blev det dock i herrar B, genom Tomas Holmstrand.

Nu laddar ÖFTK om för att ta nästa projekt i mål. Det handlar om den påbyggnad som ska göra Tennishallen mer modern.

– Vi får ett café, läktare för upp till 70 personer samt träningsrum. Bygget kommer att slutföras i november.

Parallellt fortsätter ÖFTK att drömma om att bygga ut anläggningen med ytterligare en bana. Det kan behövas med tanke på att man just nu har hela 170 ungdomar i gång.