Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extrema vindar väntas i fjällen från söndag kväll

SMHI har gått ut med en klass 2 varning för Jämtlandsfjällen från och med söndag kväll. Det väntas hårda vindar som kan nå upp till stormstyrka.

Den klass 1 varning som SMHI utfärdade för Jämtlandsfjällen under söndagen har nu utökats till en klass 2 varning. Med början på söndag kväll väntas mycket hård sydlig eller sydostlig vind 18-23 m/s i södra Jämtlandsfjällen.

I vindutsatt terräng finns risk för storm 25 m/s. Under måndagskvällen drar det även in snöfall. Varningen avser främst högre vindutsatt terräng på kalfjället.

För Härjedalsfjällen gäller en klass 1 varning för mycket hård sydlig vind 14-18 m/s vind på kalfjället och i vindutsatt terräng. Från måndag eftermiddag i kombination med snöfall.

Texten har uppdaterats

Definition för Varning klass 2 storm:

Medelvind på minst 25 m/s. Mycket svårt att gå upprätt. Vid lös snö obefintlig sikt. Farligt att vistas på fjället. Vinden kan i byarna uppgå till orkanstyrka. Klass 2 är den allvarligaste varningsklassen för vind i fjällen.

Fakta: SMHI

Läs även: Klass 1-varning för hårda vindar i Jämtlandsfjällen under söndagen