Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extremskidåkare omkom i lavinolycka

Andreas Fransson och Jean-Philippe Auclair har omkommit i en lavinolycka i Chile. Årefotografen Daniel Rönnbäck och filmaren Bjarne Salén som också var på plats ska ha överlevt.

Annons

Gruppen var i Chile vid berget San Lorenzo för att spela in i en film. Andreas Fransson och Jean-Philippe Auclair är framstående extremskidåkare. Olyckan inträffade i måndags. Andreas Fransson och Jean-Philippe Auclair försvann efter lavinen. Deras kroppar har lokaliserats av den chilenska räddningsinsatsen. Daniel Rönnbäck och filmaren Bjarne Salén har förts till sjukhus och mår efter omständigheterna väl.

Skidförbundets sportchef för freeskiing, Anders Norin, beskriver Andreas Fransson som en säkerhetsmedveten person men säger att den typ av skidåkning som han utövade medförde risker.

– Det är en genre där man utsätter sig för situationer som kan uppstå. Det är ingen ofarlig miljö, säger Norin till Aftonbladet.

TT/ÖP