Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

F4-hangar blir internationell konsthall

Nu tar konsten över gamla flygflottiljen F4. En av hangarerna blir snart internationell konsthall.

Lat 63 Art Arena blir namnet på den nya konsthall som intar en av de gamla hangarerna på flygflottiljen. Namnet Lat 63 syftar till att den ligger på 63:e breddgraden. Bakom projektet står Andreas Brännlund, konstnär bosatt i Härnösand.

Verksamheten tar utgångspunkt i det geografiska läget mitt i Sverige och Norden för att exponera breddgradens kulturliv i kombination med nationell och internationell konst och kultur.

– Idén med mitt uppdrag är att försöka finna konst- och kulturaktiviteter av olika slag, säger Brännlund.

Tanken är att skapa ett centrum för konst och kulturproduktion.

– Nu krävs att få massa idéer kring hur vi ska kunna skapa denna konst- och kulturproduktion. Det kan vara inom såväl inom konst, som musik eller teater och film. Allt är möjligt i det här läget, poängterar Brännlund.

Konkret blir det närmast en utställning som startar den 3 oktober då konstnären Heri Dono kommer att visa skulturer från Indonesien. Utställningen heter Animachines. Heri Dono deltar i år på Venedigbiennalen i den Indonesiska paviljongen.

Datumet 3 oktober innebär också invigning av Östersunds nya konstarena. På invigningen kommer du även att kunna träffa konstnären själv.