Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Få festklädda män

För 25 år sedan och tidigare var man festklädd när man gick på någon nöjestillställning.

I höst bevistade jag tillsammans med 220 andra personer, en lördagsfest med underhållning, middag och dans. Flickor och damer var uppklädda, några med festklänning.

Men lika välklädda som kvinnorna var så var männen dåligt klädda. Endast fyra herrar med slips, varav två med vit skjorta och kavaj. Vadan denna klädskillnad mellan kvinnor och män?

Är man för lat för att klä om sig till lördagsfesten, eller är det inne, macho, bland männen att vara dåligt klädda på fest?

Började lönearbeta vid 13 års ålder för 63 år sedan. Några år senare infördes halv dags arbete på lördag, och då hade man ork kvar att bada och klä upp sig för lördagsnöjet, bio eller dans.

Sedan dess har jag som vana att varje lördagskväll klä mig i vit skjorta. Nu har de flesta lönearbetare sedan 1973 (41 år tillbaka) fri lördag, men ändå klär inte männen om sig för deltagande i lördagens nöjestillställning.

Det kan väl inte vara den allmänt, utbredda dekadansen då ena könet är välklätt medan männen är motsatsen. Någon som vet?

Undrande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel