Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Få kvinnliga artister vill vara med och hylla ÖFK

Först i höst avgörs om ÖFK lyckas ta sig upp till Allsvenskan. Men redan nu påbörjar ett gäng artister inspelningen av en hyllningsskiva till fotbollslaget.

På söndag sätter inspelningar i gång i Östersund, och i mitten av september släpps en samling låtar med bidrag från en stor mängd artister. Däribland hårdrockarna Velvet in sane, där en av projektets ledande krafter, Jesper Lindgren, spelar:

– Det hela började med att ÖFK:s kultur-ansvarige Håkan Borgsten kontaktade mig för att hjälpa till med en ny hyllningslåt. Vi fick en massa idéer, som till slut gjorde att vi bestämde oss för att göra en hel skiva. Det blir även en slags hyllning till Östersund som stad, berättar Jesper.

I studion på Tjalmargatan kommer bland annat hans eget band att spela in sin egen specialskrivna hyllningslåt till ÖFK. Även artister som Mia Kempff och HP Burman kommer att komma till studion för att spela in, medan vissa spelar in sina låtar i andra studior runtom i landet.

– 220 Volt spelar in i Stockholm. De bidrar med en nyinspelning av en gammal klassiker som de tyckte passade in i sammanhanget. Lars ”Vegas” Gustafsson spelar in i sin egen studio. Exakt vad han kommer att bidra med vill jag inte riktigt avslöja, men det är inte med trion, säger Jesper.

Varför är det viktigt att släppa en sådan här skiva?

– Det en rolig grej, det har inte hänt något liknande på musikfronten i Jämtland tidigare, såvitt jag vet, säger Jesper.

Berätta om er egen låt.

– Det är en stark låt, med en stark refräng som passar på en fotbollsarena. Låten har inget namn än så länge, men vi jobbar på det, säger Jesper.

Det ser ut som ett grabbigt startfält. Hur har ni tänkt kring kvinnliga artister?

– Vi har frågat en massa kvinnliga artister, men det är få som nappat. Det är tråkigt. Exempelvis Ellen Sundberg hade inte tid att vara med, säger Jesper och fortsätter:

– Jag vet inte vad det beror på, kanske känner sig vissa osäkra på vad de har att vinna på att vara med.

Sångerskan Ida Graae rörde för en tid sedan fotbollsklubbens ordförande Daniel Kindberg till tårar med hyllningslåten ”Vi ger oss aldrig”. Huruvida den låten kommer finnas med, är än så länge osäkert:

– Den är absolut inte bortvald, och vi försöker få med henne, säger Jesper.

12 matcher kvar, vad tror du om chanserna till att ÖFK kommer upp i Allsvenskan?

– Jag tror de är stora. Det är bara att kämpa på, säger Jesper som enligt egen utsago inte har ett jättestort fotbollsintresse.

– Men jag gillar när det händer saker i Östersund, fyller han i.

Denna musikaliska ÖFK-hyllning är planerad att släppas 13 september med releasefest på restaurangen Cuprum i Östersund.