Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Få utropstecken när ÖFK bet i gräset

0–3 mot ett premiärklart Gif Sundsvall är inget att skämmas över. Att giffarna bitvis spelade ut ÖFK är heller inget att skämmas för och dessutom hade ÖFK några riktigt bra perioder.
Men visst hade vi hopp­ats på några fler individuella utropstecken.

ÖFK inledde gårdagens match mot Sundsvall på ett väldigt positivt sätt. Med bestämdhet höll man sina försvarslinjer högt och föll aldrig tillbaka i knät på sin målvakt.

Sundsvall kunde inte etablera sig på ÖFK:s planhalva utan fick förlita sig på längre bollar ut mot kanterna för att ta sig in i anfallszonen.

inte mer än några hörnor men efter cirka 20 minuter började hemmalagets attacker att såra ÖFK-försvaret. Framför allt var det på vänsterkanten det blödde, där hade Robin Fryklund och nye James Burgin klart svårt att fördela arbetsuppgifterna på ett framgångsrikt sätt och dess hade man att tampas med en av Giffarnas piggare killar, Kali Ongala.

1–0 efter 32 minuter växte också fram på ÖFK:s vänsterkant när Sundsvalls Anton Andersson skickade in bollen i boxen efter en snabb frispark. Hannes Sigurdsson fick bara hjässan på bollen men bakom dök Jonas Wallerstedt upp med en blytung nick som tryckte in bollen i första krysset.

2–0 kom direkt i andra halvleken efter en liknande situation (denna gång dock på ÖFK:s högerkant) – den här gången var det Sigurdsson som satte dit den sista skallen.

3–0 signerades av samme Sigurdsson i den 58:e minuten sedan han vänt ut och in på Kristian Ek (lånet från just Giffarna).

Under den här perioden hade ÖFK väldigt lite att säga till om men laget lyckades skaka fram en positiv avslutning efter ett antal byten.

Ghassan Talozi kom in och jagade liv i en vänsterkant som såg klart sömnig ut när James Burgin hade samma roll.

Björn Carlsson bidrog på samma sätt till att sätta laget i rörelse och Robin Bergman (det andra lånet från Giffarna) fick ÖFK:s enda målchans i matchen. Det var genompigga Jacob Widgren som tåade fram bollen till Bergman som dock inte lyckades överlista Fredrik Sundfors i Gif-målet.

ÖFK-tränaren Kalle Björklund summerade matchen i relativt positiva ordalag.

– Jag ser mycket möjligheter i det här, många saker att bygga vidare på, säger han.

– Ante (Björkebaum) och Chad (Bond) på topp såg intressant ut tycker jag, lika Robin (Bergman) när han kommer in. Kristian Ek är ju en bra spelare och det visar han här direkt.

hittade Björklund i positionsspelet och ”man mot man”-duellerna.

– Det är många nya och vi hittar väl inte alltid rätt i positionerna, i närkamperna tycker jag dock att vi ska ”tänja” oss lite mer än vi gör. Visst ligger vi en bit bakom Sundsvall rent fysiskt men att bara sticka fram en fot i duellerna håller inte, säger Björklund.

ÖFK mönstrade en mycket oprövad startelva i gårdagens träningsmatch mot Gif Sundsvall. Om vi har fjolårets lag som mall var det nytt till sju elftedelar.

Ingen föll ur ramen – men det var svårt att hitta några riktiga utropstecken.