Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facebook faller säkert från Östersund

Facebook hamnade på ett vis i Östersund. I alla fall delar av den stora serverhallen. Fallskydden som behövs vid bygget levereras av SafetyRespect.

Annons

Östersundsföretaget SafetyRespect har fått ordern att leverera fallskydden till NCC som ska bygga den stora serverhallen i Luleå. Som bekant stod dragkampen för lokaliseringen mellan Östersund och Luleå.

– Det känns roligt att något ramlade över hit i alla fall, säger vd och ägaren till bolaget Per Ramberger.

Han var tidigt inkopplad på att leverera fallskydden till NCC som också visste tidigt att de skulle få bygget. Vad Per Ramberger däremot inte visste var om fallskydden skulle hamna i Östersund eller Luleå och att det var Facebook som beställde jobbet.

NCC fick kontraktet att bygga den första av tre planerade hallar och fallskydden ska levereras till NCC från Östersund. Ordern på fallskydden är värd 2 miljoner kronor.

SafetyRespect har tagit fram en ny typ av fallskyddskonstruktion för stora hallbyggen. Största jobbet hittills är att förse hela den nya Stockholmsarenan vid Globen med totalt 1 mil fallskydd.

– Hela arenan är just nu gul och svart. Det är våra färger, säger Per Ramberger.

Serverhallen kommer endast att behöva 1 kilometer fallskydd.

Lager och verkstad, uthyrning och kontor för bolaget finns på Stadsdel Norr i Östersund. Tillverkningen av skydden som främst är i aluminium görs i Turkiet och Norge men också i Sverige.