Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facebook-statusarna vi ogillar – barn, gym och skryt toppar listan

Uppdaterar du din status flera gånger per dag, berättar att du är på gymmet och lägger upp mycket bilder på middagsmat, barn eller kattungar? Grattis, ditt beteende räknas som det mest irriterande på sociala medier.

Annons

Facebook, Twitter och Instagram är några av de sociala medier som bidrar till umgänge, underhållning och information för många. Men det finns vissa beteenden på nätet som retar gallfeber på oss, det visar en svensk undersökning.

Högst upp på listan ligger den flitiga facebook-uppdateraren. Den som uppdaterar om allt varje dag. Vi är helt ointresserade av vilka vardagliga sysslor våra vänner gör timme för timme. Uppdateringar om Facebookspel tycker svenskar tar onödigt stor plats i nyhetsflödet. Andra säkra irritationsmoment är de som skryter eller klagar för mycket, publicerar för många bilder på sina barn och husdjur samt kommenterar när du stavar fel.

Enlig undersökningen är det främst män mellan 45-54 år som stör sig på frekventa statusuppdateringarna på Facebook, medan kvinnor mellan 35-44 år irriterar sig på tekniska problem.

På Instagram tar matbilder priset som den mest irriterande kategorin. Personer som lägger upp mer eller mindre aptitliga bilder av sin frukost, lunch eller middag. Men även de som fiskar efter komplimanger, fotar mycket på semestern, överanvänder hashtags och ständigt visar hur mycket de älskar sin partner stör oss.

Undersökningen visar att unga män håller på att tröttna på Facebook. Varannan man mellan 18 och 24 år har funderat på att ta bort sin Facebook-profil de senaste tre månaderna.

Underökningen är genomförd med webbaserade enkäter av opinionsundersökningsföretaget SSI, på pr-byrån Jung Relations uppdrag. Drygt tusen svenskar mellan 18 och 64 år intervjuades i maj.