Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fackeltåg i Hede för unga människor på flykt

Fackeltåget startar klockan 19.00 den 10 december med samling på Hede hembygdsgård och syftet är att visa solidaritet med unga människor på flykt. Tåget går sedan runt byn under kvällen och avslutas med tal på hembygdsgården.

I fackeltåget kommer det att gå asylsökande ungdomar från både Hede och Sveg. Vissa har redan fått fått uppehållstillstånd och andra väntar fortfarande på besked.

Under kvällen kommer det också att hållas tal av politiker knutna till Härjedalen. Bland annat närvarar Härjedalens kommunalråd Anders Häggkvist, riksdagsmannen  Per Åsling (C) och Helena Bredesen som är chef för avdelningen för ensamkommande vid Härjedalens kommun.

Bakom initiativet med fackeltågen står den ideella organisationen "Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa" som uppmanar folk att arrangera egna tåg runt om i landet. Jeanette Hansen, som jobbar ideellt med ensamkommande ungdomar i Hede och bor själv i Hedeviken, är med och arrangerar fackeltåget i Hede.

–Jag frågade mina kollegor om vi skulle ha ett fackeltåg i Hede för att visa vår solidaritet och vi bestämde oss för att göra det, säger hon.