Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fakta inför helgens match i elitettan

Jitex-Östersunds DFF, Åbyvallen, 18.00

Troliga startelvor:

Jitex: Emma Lind – Charlotte Ericson, Anna Forsberg, Lina Andersson, Elin Eklund – Alexandra Vera Contreiras, Amanda Östervall, Anna Oskarsson, Jenny Holm – Michaela Berndtsson, Ida Andersson,.

Östersund: Ina Budestean – Elin Kristiansson, Christine Thelin, Melinda Ingalls, Matilda Grönlund-Falk – Anna Jonsson, Laylla Da Cruz, Josefin Arvidsson, Joy Chawong – Danka Podovac, Frida Sjöberg.

Skadeläget

Jitex: Inga avstängningar eller skador.

Östersund: Tre spelare missar matchen. Eyrun Gudmundsdottir och Therese Kristoffersson, som skadade sig mot Sunnanå samt Emma Danielsson som gjorde illa fotleden på träning i veckan.

Kommentarer

Jiex: Det klassiska Göteborgslaget – med totalt fem SM-guld, varav det andra, 1976, kom i en final mot Ope – har öppnat serien tamt. Laget har en seger på fem matcher.

– Det är inte vad jag hade önskat mig. Samtidigt har vi mött tre lag, Sirius, Hovås Billdal och LB som jag tror alla kommer att finnas i toppen när serien är färdigspelad. Den stora missräkningen är matchen mot Kungsbacka i onsdags, säger tränaren Jerry Carlsson.

Trots allt har Carlsson en klart mer gynnsam sits än i fjol, då en stor omorganisation resulterade i att man var tvungen att ta in 17 *(!) nya spelare. Årets fokus har varit att hitta en jämnare trupp, med större konkurrens.

– De har vi också fått. Jag tror på laget och vi har också varit väl så bra som motståndarna och skapat tillräckligt mycket i början av serien för att ha kunnat ta fler poäng, säger Jerry Carlsson, som har ett halvdussin spelare med allsvenska meriter i laget.

Östersund: Sänker ribban med tanke på att man drabbats av tre tunga skadeavbräck – alla på startspelare.

– Vi kommer att möta ett starkt Jitex och kan inte blåsa på i offensiven. Vi måste spela smart, säger tränaren Peter Andersson, som inte tagit ut laget än.

Andersson avvaktar med tanke på att han behöver in med tre nya spelare, samtidigt som matchplanen måste justeras. Laget reser med 15 spelare som vanligt på bortamatcherna.

Övriga matcher

Lör 9 maj: Älta-Hovås Billdal, Kvarnsveden-Kungsbacka, IFK Kalmar-Bollstanäs, Lidköping-Sirius. Sön 10 maj: Sunnanå-Limhamn Bunkeflo, Djurgården-QBIK.