Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fakta om matchen ÖFK- Degerfors

Degerfors IF 2
Östersunds FK 2

Målen: 0–1 (14) Jamie Hopcutt, 0–2 (37) Jamie Hopcutt (straff), 1–2 (61) Ferhad Ayaz, 2–2 (72) Alexander Andersson.

Varningar; ÖFK: Tomas Peciar, Douglas Bergqvist, Jinathan Azulay, Seon-Min Moon, Jmes Baldwin.

Domare: Nermin Cisic, Värnamo.

Publik: 1712

Så spelde ÖFK: Connor Ripley - James Baldwin, Luca Peric, Tomas Peciar, Douglas Bergqvist - Jamie Hopcutt (82), Alex Dyer - Tobias Malm (78), Seon-Min Moon, Modou Barrow (68) - Brwa Nouri.Bänken: Aly Keita, Ammar Ahmed (82), Stefan Ilic (78), Linus Sjöberg, Jonathan Azulay (68), Robert Hammarstedt.

Så var matchen

Degerfors hade 8 avslut på mål medan ÖFK hade 12.

Det man förstås kommer ihåg är ÖFK:s rappa och fina spel i den första halvleken. Man kunde ha gått till pausvila med mer än två måls marginal.

ÖFK får skylla sig själv att man inte åkte hem med tre poäng. Seon-Min Moon och Tobias Malm borde ha utnyttjat sina gyllene chanser att avgöra. För att inte tala om Jamie Hopcutts missade straff.

När ÖFK försökte slå vakt om sin ledning efter straffmissen tog Degerfors chansen och kunde ta över spelet och målchanserna. Innan det hela var över hade hemmalaget nått i kapp och räddat en poäng.

– Jag är ändå stolt över grabbarna och vårt spel i första halvlek. Men det är klart att det känns jobbigt att vi inte lyckades avgöra, säger ÖFK-tränaren Graham Potter.

Utropstecknen!

Barrow

Modou Barrow gjorde det jobbigt för Degerforsförsvaret gång efter gång. Viktigt att han inte har ådragit sig någon långvarig skada.

Första halvlek

Om vi bortser från de första 5-6 minuterna så gjorde ÖFK en av sina bästa halvlekar för säsongen.

Frågetecknet?

Skadorna

En stående rubrik under frågetecknet är skadorna. Hur illa är det med Modou Barrow? Kommer kanske besked under måndagen. Viktigt också med Alexis Mendiolas röntgenbilder som tas under måndagen. Hoppas han slipper mer gips.

Citatet

– Det tar tre minuter vid straffen och det tar ett par minuter vid skada och det är fem byten. Ändå lägger bara domaren till fem minuter på andra halvleken.

Degerforstränaren Patrik Werner hade inte mycket positivt att säga om domare Cisic.