Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fakta som sparkar

Den borgerliga regeringen sänker skatterna till vilket pris som helst. Familjen Reinfeldt har tjänat 125 000 kronor på regeringens skattesänkningar.

Samtidigt som Reinfeldts plånbok har ökat i storlek så är det de fattiga barnen som blivit de stora förlorarna.

Under de senaste fyra åren har barnfattigdomen ökat med ofattbara 30 procent. Fyra barn i varje normalstor skolklass lever i familjer som är fattiga. De fattiga barnen lever ofta i familjer där en eller bägge föräldrarna saknar arbete.

Regeringen bär ansvar för den här utvecklingen. Regeringen har sänkt skatterna med mer än 100 miljarder under sina regeringsår. Någon måste betala priset för denna politik och de fattiga barnen är de stora förlorarna.

Stora klyftor skapar inte fler jobb - de försvagar Sverige. Det går att byta färdriktning på politiken så fler kan leva ett rikt liv. Vi socialdemokrater sätter jobben först. Så växer ekonomin och vi kan förbättra vården och skolan. Det tjänar alla på.

Katarina Nyberg Finn (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel