Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falk ser fram emot nya ishallen

Efter lång och trogen tjänst tackar Z-hallen för sig.

– Det har blivit många matcher och träningar här, säger ÖIK:s kapten Tobias Falk.

Den 23:e omgången av norrettan spelas i helgen.

En omgång i serielunken där Östersund tar emot Örnsköldsvik och Brunflo åker till Kovland.

Men det blir också sista match ÖIK:s a-lag spelar i provisoriska Z-hallen. Nästa helg, 7 december, är det invigning i nya arenan med match mot Kiruna.

ÖIK:s kapten Tobias Falk har gjort ett 80-tal seniormatcher i hallen. Söndagens blir den sista.

– Visst är det lite speciellt. Det har blivit några år här nu.

– Det ska bli väldigt roligt att komma till något nytt. Hela anläggningen ser väldigt fin ut. Inte bara hockeyns ytor, utan även gymnastikhallen och lobbyn och så, säger Tobias Falk.

Örnsköldsvik står för helgens motstånd. Lagen möttes så sent som förra helgen – då vände ÖIK och vann med 6–5 efter förlängning.

På nytt gjorde ÖIK en dålig start och fick jaga (0–3 efter 24 minuter).

– Vi behöver bli stabilare och inte släppa genom motståndarna så enkelt. Det vi sett är att vi fått lite för långt lag och får enkla spelvändningar mot oss. Att tajta till spelet och bli lite jobbigare att möta, det tränar vi mycket på, säger Tobias Falk.

– Örnsköldsvik är ett ganska spelskickligt lag som helst vill spela ganska öppen hockey. Vi ska försöka få till mer fysiskt spel.

Något du kommer att sakna från Z-hallen?

– Kanske ingen speciell match, men det har varit många härliga segrar där. Sedan är det flera gånger då det verkligen blivit bra stämning i hela hallen ... det hoppas man så klart få uppleva ännu mer av i den nya hallen.

Även för Brunflo blir det ett "returmöte" i helgen. Så sent som i fredags slog man jumbon Kovland på hemmaplan. På lördag väntar returmatch i Ånäshallen.

Vid seger skapar Brunflo ett rejält gap till Kovland på sju poäng och tar upp jakten på Vännäs ovanför kvalstrecket.