Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falkarna vill chartra flygplan från Östersund till Bilbao: "Har redan 110 intresserade"

 
ÖFK i Europa League
Visa alla artiklar

När ÖFK premiärspelade i Europa League fanns tre supportrar på bortasektionen och ytterligare ett fåtal på andra platser på Arena Lvivs läktare.
Till nästa bortamatch hoppas Falkarna kunna förstärka genom att chartra ett flyg från Östersund till Bilbao.

Två hemmamatcher väntar i Europaspelet för ÖFK, men när nästa bortaresa blir av för laget vill supporterföreningen Falkarna följa med i ett chartrat plan som ska gå från Östersund på morgonen samma dag som matchen spelas, 2 november, och som återvänder till Östersund morgonen därpå.

– Vi har redan 110 intresserade, så det saknas 70 för att få kärran ens bokad så att vi kan rodda med det, säger Anders Ringfelter i Falkarna, som menar att månadsskiftet är deadline för att intresseanmälningarna ska tas in för resan.

Det pris som finns utsatt i formuläret för intresseanmälan som Falkarna gått ut med är cirka 3 900 kronor för att följa med flygplanet, som tar just 180 passagerare.

– Det ingår inget annat än flyget, men vi kommer ordna någon gemensam transport till och från flygplatsen om det blir av, säger Rinfelter, som nu hoppas att supporterföreningen får in tillräckligt med anmälningar för att resan ska bli av.

– Det vore ju jäkligt bra om vi kunde få ner en supporterskara hela vägen ner dit också.

Arenan där Athletic Bilbao spelar sina hemmamatcher, San Mamés, byggdes 2013 och har en totalkapacitet på 53 289 åskådare.

Läs också: Supporterresan till Berlin blir verklighet: "Fått klart arrangemanget på rekordkort tid"

Vi har tidigare berättat om att det till den sista gruppspelsmatchen, borta mot Hertha Berlin, arrangeras en tågresa där 350 platser snabbt bokades.

För dig som loggar in:

Hopcutt om kaoset efter straffmissen: "Då tappade Gero det"

ÖFK i krismöte - spelare upplevdes hotfull på flygplan: "Ett fullständigt felaktigt beteende"

Potter efter förlusten och uttagningen av Nouri: "Hans egenskaper behövdes"