Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falsk signal eller olyckligt misstag?

På kommunstyrelsen meddelade oppositionen i Östersund att man skulle återkomma vid kommunfullmäktige med sina alternativa budgetdirektiv. Vi blev uppriktigt glada när vi efter kommunstyrelsen fick signaler från Carina Zetterström att de ville samarbeta när vi nu har en kris med minskade skatteintäkter.

Visserligen fick vi veta det efter en presskonferens hon kallat till mitt under kommunstyrelsens sammanträde, men ändå var det positivt.

Nu finns chansen att vi slipper en opposition som gör allt för att sätta käppar i hjulen för oss som fått väljarnas förtroende att styra Östersund.

I stället kan vi koncentrera oss på politikens innehåll och skapa ett bra samarbetsklimat i nämnder och styrelser.

Men det var tydligen en falsk signal från den borgerliga oppositionen i Östersund. När Carina Zetterström 3 mars får ett mail från Jens Nilsson som ett sätt att försöka inleda samtalen – så svarar hon inte. I stället skriver hon en debattartikel i ÖP tillsammans med sina vänner i högeralliansen.

En första förutsättning för samarbete är att man samtalar med varandra och inte via media.

Vi hoppas att detta var ett olyckligt misstag från oppositionens sida och ser fram mot samtalen som vi bjöd in till på torsdag. Vi ska ju ta fram ett program för att få ner kommunens kostnader redan 2009 och det programmet ska vara klart i början på april så det gäller att vi sätter gång omedelbart.

För det är väl inte så att er gemensamma strategi mot media är viktigare än politiken?Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel