Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fältjägaren under avveckling när Peab krisar

Ekonomiska bekymmer tynger och nu tvingas Peab till åtgärdsprogram. I skuggan av de effektiviseringar som görs så ska Stadsdel Norr säljas ut i bitar.

När vd Daniel Kindberg slutar och går över till Östersundshem är det oklart i vad mån Peabs ekonomiska kris påverkar. I halvårsbokslutet redovisades en förlust på 477 miljoner kronor, sedan engångskostnader på närmare en miljard kronor tagits för bland annat bygget av Tele 2 Arena

Lämnar du Stadsdel Norr på grund av Peabs kris där 350 miljoner kronor ska sparas per år och 100 tjänstemän ska bort?

– Jag har inte blivit utköpt. Jag har sagt upp mig själv, säger Daniel Kindberg

Daniel Kindberg anser att det är lämpligt att byta jobb i skarven med en omorganisation.

– Visst kommer det att bli hårdare kamp om bolagets investeringskronor framöver och med koncentration till Malmö, Göteborg och Stockholm.

Fältjägaren Fastigheter AB finns inte längre som enskilt bolag. Bolaget avregistrerades 2012 och istället delades bolaget upp i mindre bolag och som fick namnen Fältjägaren 1-7 AB.

Cashar Peab in och säljer av innehavet på Stadsdel Norr nu?

– Det har legat i strategin hela tiden eftersom Peab inte är något fastighetsbolag. Redan 2011 paketerade vi kasernerna och kanslihuset i ett bolag med namnet Fältjägaren 6 AB, och som såldes till bolaget Kaxydor AB. Vi också sålt fastigheterna som inrymmer Dahls och djursjukhuset under namnet Fältjägaren 2 AB.

I Peabs ramavtal med kommunen utlovades 200 lägenheter redan till 2010, men bara 100 har byggts. Ytterligare planerade bostadsområden står fortfarande obebyggda.

Finns inte risk för att Stadsdel Norr faller ihop som en sufflé nu?

– Nej det gör det inte, för det mesta är gjort. Det som återstår att bygga nu är tre bostadsområden och där motorområdet planeras för 400 bostäder. Ramavtalet med kommunen löper på som vanligt fast jag slutar och min kollega Hans Carlsson blir kvar på Stadsdel Norr.