Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fältjägarna fortsätter att vinna

Fältjägarnas segerrad fortsätter. Lagets femte raka seger kom borta mot Ås. Jörgen Nilsson (2) och skytteligaledande Kristoffer Henriksson gjorde målen i 3–1-segern.
Andraplacerade Ope tog en säker seger hemma på Torvallen mot IFK Östersund.
– Det var jätteskönt att vara tillbaka på Torvallen. Det blir en speciell känsla. Där har vi vårt eget omklädningsrum och våra egna grejor, sa tränaren Christer Öhlund efter 3–0-segern.
Torvallens IP är förresten finare än på många år. En nyinköpt växtduk har legat över mattan under våren vilket gett bra resultat. Både A- och B-planen är gröna och spelbara flera veckor tidigare än normalt.
Under fredagen invigdes dessutom den nya, digitala resultattavlan på Torvallen.


Hede–Alsen 0–1 (0–1)

Mål: Jon Persson.

Det matchvinnande målet kom efter cirka 30 minuter, då Jon Persson bredsidade in ett inspel. Alsen borde ha vunnit med klart större siffror, men brände många chanser.

– Vi spelade riktigt bra i första halvlek. Efter paus fick Hede medvind och fick lite press när de lyfte långa bollar. Då var det mer jämnt, men det var ändå vi som skapade de flesta målchanser, sa Alsentränaren Niklas Dahlström, som var nöjd över att hans lag kunde studsa tillbaka efter 0–5 mot Ope.

Matchens stora plustecken går till lagens båda målvakter; Andreas Ekberg i Hede och unge 97:an Gustav Norin i Alsen.

Ås–Fältjägarna 1–3 (1–1)

Ås: Marcus Boije (straff). Fältjägarna: Jörgen Nilsson 2, Kristoffer Henriksson.

Serieledande Fältjägarna fortsätter att vinna. Denna gång var dock resultatet lite bättre än spelet. Eller ska vi säga att Ås överraskade?

– Jag är jättenöjd med speciellt vår första havlek. Totalt sett var det ett jättesteg framåt på alla positioner. Vi höll dem stången väldigt bra, sa Martin Eriksson, spelande tränare i Ås.

Fäljtägarna tog över helt i andra halvlek, då Ås backade hem och blev passivt. Då kom också 2–1- och 3–1-målen genom Jörgen NIlsson och skytteligaledande Kristoffer Henriksson.

– Det var en sån där match med mycket kämpa och en hel del gnäll, sa Henriksson, vars snygga inspel till Jörgen Nilsson och dennes klockrena nick till 1–0, var något av matchens prestation.

Plusspelare: Andreas Gärdin Hyttsten i Ås, Jörgen Nilsson i Fältjägarna.

Ope–IFK Östersund 3–0 (1–0)

Mål: Christoffer Nilsson Ihrén, Mergim Krasnic, Rebuar Bedri.

Hemmapremiären på Torvallens IP var spelmässigt inte i närheten av Opes storseger (5–0) mot Alsen, men det var ändå en genuin laginsats.

– IFK jobbade hårt, men väger lite för lätt. Vi gjorde ingen supermatch. Det var lite segt. I första slog vi de avgörande bollarna för tidigt, men det blev bättre i andra halvlek. Då hade vi full kontroll, sa tränaren Christer Öhlund.

Opes viktiga mittback Per Magnusson blev knäskadad i andra halvlek. En 50-50-duell slutade med en viss vridning och smärta.

– Per är viktig för oss, men vi har många spelare på kö, så jag har ingen panik. Vi ska kunna klara en sån skada, sa Öhlund.

Plus i Ope till målvakten Fredrik Andersson. Alltid hårjobbande trion Christoffer Nilsson Ihrén, Rebuar Bedri och Merguim Krasnic förtjänar också högt betyg.

Offerdal–Tandsbyn 1–1

Mål: inga uppgifter.

Tandsbyn kvitterade i 86:e minuten, ett surt poängtapp för hemmalaget, som ändå startat säsongen på ett lovande sätt. Offerdal verkar helt klart ha tagit ett steg framåt jämfört med i fjol.

Skytteligan:

7 mål: Kristoffer Henriksson, Fältjägarna.

6 mål: Anton Hybrink, IFK Ösd, Jonas Andersson, Stugun.

5 mål: Petter Magnusson, Ope, Robin Fagerberg, Stugun, Jörgen NIlsson, Fältjägarna.

3 mål: Fadi Sultan, Fältjägarna, Per Magnusson, Rebuar Bedri och Christoffer Nilsson Ihrén, Ope, Jon Persson, Alsen.